donderdag 9 februari 2012

Raad van commissarissen Ajax opgestapt

Zoals ik in een eerder weblog van 7 februari al voorspelde is de volledige raad van commissarissen van Ajax afgetreden. De positie van Steven ten Have, Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers was onhoudbaar geworden. 


Vraag
De enige vraag die ik nog heb is deze: waarom hebben ze zo lang gewacht?

Hoe nu verder?
Volgens artikel 22 van de statuten worden commissarissen op voordracht van de Raad van Commissarissen benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders.
Ontbreken alle commissarissen, dan geschiedt benoeming door de algemene vergadering van aandeelhouders.
Peter Wakkie zit er dan ook naast als hij stelt dat de wet zegt dat de huidige commissarissen op zoek moeten naar kandidaten voor hun posities. Wel is het zo dat aandeelhouders en de ondernemingsraad kandidaten mogen aandragen.

2 opmerkingen:

 1. Eigenlijk zouden alle fans 1 aandeel moeten kopen. Dan bepalen 1 miljoen fans de visie van de club! http://online-aandelenkopen.nl/aandelen-tips/aandelen-ajax-kopen/

  Hopelijk krijgen we dan niet weer commissarissen die de club niet op de eerste plaats zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal niet helemaal werken. Delta Lloyd heeft 9% van de uitstaan der aandelen, de heer Strating heeft ruim 10% en de Vereniging Ajax heeft 73% van de aandelen. Dat betekent dat er maar 8% van de aandelen vrij verhandelbaar is. De fans kunnen echt niet opboksen tegen de zittende aandeelhouders.

   Verwijderen