dinsdag 14 mei 2013

De definitieve versie van COSO is beschikbaar

Vandaag heeft COSO het nieuwe Internal Control-Integrated Framework vrijgegeven.
Alle informatie is te vinden op de website www.coso.org.
Helaas is er alleen een managementsamenvatting gratis te verkrijgen, het complete materiaal is alleen te koop bij de AICPA Store voor 270 dollar.
Ik weet dat het opstellen van een dergelijk raamwerk veel tijd en geld kost en dat COSO geen overheidsinstelling is. Toch vind ik het vreemd dat voor een raamwerk met een bijna wettelijke status zo veel geld betaald moet worden

In een eerder weblog heb ik al commentaar gegeven op de voorlopige versie van het raamwerk voor interne beheersing. Zo te zien is er aan die versie niet veel veranderd, maar ik kom hier te zijner tijd op terug.
Wie deze eerdere (gratis) versie wil inzien moet ik teleurstellen, deze is niet meer te vinden op de website van COSO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten